Caută:

Categorii:

Tehnici:

Comentarii:

Portret - desen realizat de vevalentin

portrait03-jpg1346958088.jpg

1h

(2012-09-06)

Portrete | Digital | vevalentin - desene


Desenatorului îi ia uneori ore întregi. Poate zile. E mult 20 de secunde pentru a împărți cu prietenii tăi frumosul?

Steluţe: 4.0 din 5 (20 voturi)

Desene recente de vevalentin

studiuautoportretImparatia RosiePortretReturning homeSky Fortressstudiu noriSky FortressEnvironment conceptStudiu 15

Comentarii la desen

mariusremini: Io...
pe cand unul finisat la maxim? (2012-09-06)

vevalentin: la maxim? nu exista asa ceva :))
pt asta s-a inventat fotografia (2012-09-06)

mariusremini: eeee nu..., daca el poate:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.411482325576131.90067.119335474790819&type=1#!/photo.php?fbid=375090245895131&set=a.253221814748642.57321.253211208083036&type=1&theater
si tu poti...eu asa cred... (2012-09-06)

vevalentin: nu o sa fac eu asa ceva in veci Marius, pt mine e o pierdere de timp, consider ca poti face ceva mai creativ cu talentul si timpul tau, decat sa xeroxezi o poza folosind un creion... Cred ca asta e marea diferenta dintre un artist gigant, cum e H.R. Giger de exemplu, si unul care va ramane mereu un anonim... (2012-09-07)

mariusremini: Valentin nu te contrazic...
intradevar un artist adevarat e cel care creează ...nu reproduce...
insa cand am spus "max."...ma refeream la un final din punctul tau de vede...sau ceva de genul:
http://www.dexblog.ro/wp-content/uploads/2010/04/1-portraits.jpg
mi-ai dat tu odata un link cu un peisaj realizat digital...era foarte amanuntit...era extraordinar de ...real...:) (2012-09-07)

WHITE_PETAL: Sa-mi fie iertata interventia... umile mele pareri le voi exprima cu scopul de a te face sa reflectezi macar un pic la afirmatiile tale!!!

Hiperrealismul/fotorealismul aparut timid in 1950 si care astazi are reprezentanti de seama ex: Paul Cadden (http://paulcadden.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=54), Gary Bendler (http://www.paintingsilove.com/artist/garybendler), Michal Fritsch (http://www.paintingsilove.com/artist/michalfritschfinch), sau Sanela Dizdar (http://www.paintingsilove.com/artist/saneladizdar) [as mai putea da cel putin 15 exemple de astfel de artisti cu tablouri vandute pe mii de euro] (pur si simplu nu au reusit sa ramana in anonimatul de care pomenesti) au facut inconjurul lumii, au fascinat dar mai ales au revolutionat arta contemporana!

A se reaminti faptul ca - Simbolismul, Cubismul, Post -impresionism sau Suprarealismul - incipient, au fost curente care nu au fost admirate in prima faza, au fost subestimate, insa s-au dovedit "pierderi de timp" care ulterior si-au dovedit incomensurabila valoare, care au dus "doar" la evolutia artei!

Mai adaug cu umil respect, fara a te necajii, ca peste 80% din creatiile chiar si de pe acest site, lucrari exceptionale de altfel, sunt facute tot dupa fotografii (portrete, peisaje, natura moarta, momente istorice).

Iubesc faptul ca iti place sa folosesti planul imaginativ si cu drag afirm ca toate creatiile tale sunt admirabile, iubesc de asemenea faptul ca-ti place si tie marele H.R. Giger, dar acea "xeroxare" a demonstrat ca arta fotografica poate fi depasita coplesitor de mult de catre un geniu artistic... si faptul ca daca a prinde momentul potrivit intr-o fotografie e o arta fantastica... atunci a desena o realitate insufland esenta ta interioara, impregnand in desenul fotorealist parti esentiale din sufletul tau, e semnatura sufletului pe arta.
Ma retrag cerandu-mi scuze pentru efervescenta de care am dat dovada... (2012-09-07)

vevalentin: Parerile sunt impartite, eu consider pur si simplu ca a creiona mot a mot dupa o poza nu inseamna sa creezi, ci sa copiezi, iar cum arta inseamna tocmai sa creezi un lucru, eu imi mentin punctul de vedere.

Aaa, daca iei 3 poze si desenezi cateva elemente din fiecare facand o compozitie folosind doar parti din cele 3 poze, atunci e alta poveste, chiar si daca iese fotorealist. Dar sa faci un portret sa se confunde cu poza dupa care l-ai copiat mi se pare ca nu merita inclus in categoria de creatie, ci poate doar studiu dupa natura.

De aceea tot ce desenez dupa poze pentru mine e un studiu si atat. Cand am creeat ceva, abia atunci pot sa zic ca e o lucrare de arta.

Vizavi de desenatorii de aici care lucreaza dupa poze, nu cred ca vreunul din ei s-a dat mare desenator si foarte multi inca invata si e normal sa desenezi dupa poza.

Ca sa mai dau un exemplu, o tipa care a terminat artele a reprodus pur si simplu un artwork de la Blizzard folosind stilul ei de pictura traditionala, s-a semnat si a numit-o arta.
Ei bine, mie mi se pare josnic... copiezi munca unui om si o expui pe un site numind-o creatia ta... nu se face asa ceva.
(2012-09-07)

WHITE_PETAL: Multi "Desenatori" de aici pe care eu recunosc ca ii consider artisti, nu "se vor da mari" niciodata pentru ca nu au de ce cand lucrarile lor sunt atat de graitoare!
Acel banal creion nu oricine il poate manui atat de bine...

Mult succes in creatie Valentin si sper sa ne auzim mereu cu bine. (2012-09-08)

florinandrei: interesante parerile tuturor totusi ma aliez la parerea lui vevalentin (una e sa fii un bun copist si altceva e sa fi creator de arta) (2014-04-16)

WHITE_PETAL: Majoritatea, nu suntem altceva decat niste banali Eu am identific in categria copy/paste, nu ma supar.. mai ales cand uneori reusesc sa desenez mai bine chiar si decat unul cu scoala in domeniu, avand ca referinta o fotografie :))
Fantastic e sa vezi cati mari pictori/ graficieni din "paintingsilove.com" mi-au confirmat ca picteaza dupa poze facute de ei prin parc, flori, oameni etc, tot copisti fi-ar sa fie de artisti :)) (2014-04-16)

WHITE_PETAL: A se retine ca eu am glumit, a nu se lua la propriu cele mentionate aterior.
Intr-o mare masura dau dreptate lui Valentin, dar nu ma lasa inima sa nu admir si realizarile "copistilor" :) (2014-04-16)

Numai utilizatorii înregistraţi şi autentificaţi pot comenta.

Tot mai mulți... Îți mulțumim pentru că ești cu noi!


Vrei să primeşti zilnic desenele noi? E-mail:

Noutăţi pe blog

* Diplome concurs
* Cum sa desenezi un cilindru si la ce te ajuta aceasta forma simpla
* Concurs de idei de concursuri

Noutăţi pe forum

* OFERTE :: Cau?i desenatori? Cau?i de lucru? Spune aici...
* Stelute vs like-uri
* intrebare
* Cand se mai fac concursuri?:)
* concursuri???
* schita...desen..o idee pusa pe hartie
* gandurile lui Io...
* Portrete la cerere
* Ba al meu
* Povestea mea...

Parteneri:

prezentari PowerPoint (pps, ppt) pentru fiecare! Aleg să desenez creare site

Vecini